Dagwaarde Auto Berekenen of de cataloguswaarde

Dagwaarde auto berekenen
Het berekenen van de dagwaarde houdt in het uitrekenen van de waarde van de auto die hij op dat exacte moment heeft. Hierbij wordt uitgegaan van het nieuwwaarde bedrag en vervolgens wordt daar een vermindering op los gelaten volgens vaste maatstaven voor ouderdom en slijtage om de waarde van de auto op dit moment te berekenen. Het komt er simpel gezegt op neer: hoeveel geld moet er bijgelegd worden om een gelijkwaardige auto te kunnen kopen. Het is niet alleen voor u interessant om te weten wat uw auto nog waard is maar ook verzekeringsmaatschappijen hanteren de berekening voor het bepalen of een voertuig wel of niet total loss is. Het dagwaarde auto berekenen is dus zeker een slimme zet.

Online dagwaarde auto berekenen laten

Een andere manier om achter de waarde van uw voertuig te komen is gebruik te maken van interdiensten zoals die van AutoDNA.nl. Hier vult u de vragen in en blijft doorklikken om zo achter de geschatte dagwaarde van uw auto te komen. Verwar de dagwaarde nou niet met de cataloguswaarde want dan gaat u behoorlijk de mist in. Het weten van de waarde van uw voertuig kan enorm handig zin voor als u de auto wilt verkopen of inruilen. U weet dan namelijk ook wat u er ongeveer voor terug moet vragen.

De Dagwaarde auto berekenen kan belangrijk zijn

Dagwaarde auto berekenen voor inruil

Een goed uitgangspunt kan zijn om eerst te informeren bij websites als autotelegraaf.nl,  autotrader.nl,  autototaal.nl en anwb.nl. U krijgt dan een indicatie van de waarde. Wel is het ook zo verstandig om dan toch even een check te doen bij een website als AutoDNA.nl om een nog scherpere indicatie van de dagwaarde van uw auto te krijgen. Er zijn verschillende factoren die ieder op eigen wijze de dagwaarde van de auto beïnvloeden en hier is ook niets aan te doen.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om de staat van het voertuig, of de kleur een gewilde kleur is, is de motor nog 100% in orde? waar is de auto onderhouden? zijn alle boekjes nog aanwezig? Is er zichtbare schade of schade geweest ? Hoe is deze hersteld? Wat is de kilometerstand? En is deze bevestigd met een Nationale Auto Pas (NAP)? Deze vragen zijn belangrijk voor al u de auto in wilt gaan ruilen bij een garage of als u de auto wilt verkopen aan een particulier. Wel is het verstandig de dagwaarde auto berekenen eerst zelf te doen alvorens u naar de garage toe gaat. Dan weet u in ieder geval ongeveer wat u er voor terug moet hebben.  

Er zijn dus nogal wat factoren die van invloed zijn op de dagwaarde van uw voertuig. Het makkelijkste voor uzelf is als u gebruik maakt van diensten zoals die hier staat genoemd.