Autobanden kopen: eerst orienteren

Als u nieuwe autobanden kopen wilt dan moet u zich eerst goed orienteren op wat er in de markt verkrijgbaar is. Er zijn natuurlijk vele merken en maten autobanden Prijzen hiervan varieren vaak nogal sterk en dan ook nog eens bij elk verkooppunt. Daarom is het ook erg belangrijk dat u voor uzelf op een rijtje heeft welk merk band u wilt, wat de maat moet zijn van de band en wat u maximaal uit wilt gaan geven aan de band. Als u over deze punten heeft nagedacht dan is het tijd om autobanden kopen te gaan.

Autobanden prijzen vergelijken

Het meest verstandige is om eerst de prijzen van diverse verkooppunten van banden te vergelijken zodat u weet waar u wat voor een band betaald. Er is niets vervelender dan dat u nieuwe banden gekocht heeft en er achter komt dat ze bij een winkel aan de andere kant van de stad de helft goedkoper zijn. Vergelijk de verkopers daarom met elkaar als u gaat autobanden kopen. Dan heeft u snel en handig een idee van wat de gemiddelde verschillen zijn.

Goedkope autobanden kopen

U kunt er natuurlijk voor kiezen zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Stel dat u in plaats van Michelin banden bijvoorbeeld een B of C merk neemt, dan kan dat al snel tussen de 20 en 60 verschillen per band. Houd u er dan wel rekening mee dat goedkope autobanden vaak minder kilometers lang meegaan.

Doorgaans gaat een Michelin autoband een kilometer of 80.000 mee als u er normaal mee rijdt. Gaat u echter toch voor een B of C merk dan moet u er wel rekening mee houden dat u dan bij 40.000 kilometer de banden al weer moet vervangen. Daarbij komt dan ook nog eens dat de goedkopere versie eerder uitdroogt, haarscheuren vertoont en minder kan hebben dan de duurdere band. Al met al is er toch rekening mee te houden dat u met goedkope autobanden vaak toch duurder uit bent.

Tweedehands autobanden kopen

Een andere optie om kosten te besparen is het kopen van tweedehands autobanden. Hoewel het per definitie geen slechte banden hoeven te zijn moet u er toch wel rekening mee houden dat u nog sneller uw banden weer moet vervangen dan wanneer u wat meer geld kwijt bent voor nieuwe banden. Wij stellen hier dus niet dat 2e hand banden slecht zijn maar ze zijn wel al gebruikt. De band heeft dus bijvoorbeeld al 20.000 kilometer afgelegd.

Let er ook op dat bij tweedehands autobanden prijzen enorm kunnen verschillen. Afhankelijk van het merk en type band kunnen ook hier grote verschillen ontstaan. Vraag u hierbij vooral af of het nog loont om 2e hands banden onder uw auto te zetten.

Afhankelijk van het type en het merk gaat zo'n band dan nog tussen de 20.000 en 40.000 kilometer mee maar de kans is ook groot dat er al eerder haarscheuren op de band komen. Andere levensduur verkortende gevaren zoals spijkers, stoepranden en dergelijk zijn bij tweedehands autobanden ook een stuk dreigender dan bij nieuwe banden.

Ookal is het zo dat u bij nieuwe banden geen garantie krijgt tegen spijkers, stoepranden en dergelijke is het wel zo dat de banden geen haarscheuren mogen gaan vertonen binnen een half jaar.

autobanden kopen met juiste dot code

TIP: Controleer daarom altijd de leeftijd van de band.

Kijk op de zijkant naar de getallen naast het DOT nummer. Staan hier 3 getallen, dan zijn de banden nog voor het jaar 2000 geproduceerd (komt bij nieuwe banden bijna nooit voor), staan er vier getallen dan is de band na 2000 geproduceerd, waar wanneer dan? De eerste 2 getallen staan voor het weeknummer en de 2e serie van 2 getallen staan voor het jaar. Dus stel er staat 0310 dan betekend dit dat de band in de derde week van 2010 gemaakt is. U zit dan in ieder geval goed.

De tip om de leeftijd van de band te bekijken geldt natuurlijk ook als u tweedehands autobanden kopen gaat. Controleer gewoon de band en de getallen en weet wat u koopt.

Online autobanden kopen

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om autobanden kopen via internet. Er zijn genoeg websites die dit aanbieden. U kunt dan onder andere bij Autobandenmarkt.nl terecht. Hier hebben ze vele merken auto banden in bijna alle maten die er bestaan. Ruime keuze dus. Het mooiste van internet is dat je ook geld kunt besparen op de aanschaf. Vergelijk via internet maar eens verschillende verkoopsites dan zul je al snel zien dat ook hier verschillen bestaan tussen verkopers qua autobanden prijzen.

Als u autobanden kopen wilt via internet dan adviseren wij toch Autobandenmarkt.nl. Deze partij is scherp geprijst en levert snel. U hoeft dus niet onnodig lang op uw banden te wachten. Via onderstaande tool kunt u direct uw selectie maken en uw autobanden kopen.